Salată cu cepe coapte, rucola si caşcaval
PrinteazaO reteta gustoasa de slatata cu: ceapa, ulei de masline, otet balsamic, cascaval, rucola, sare, piper
- 12 cepe mici, tăiate în jumătăţi
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 linguri oţet balsamic
- 25 g caşcaval sau parmezan
- 100 g frunze de rucola
- sare
- piper negru, proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 190 grade Celsius (antepenultima treaptă a aragazului). Cepele se aranjează într-o tavă pentru friptură, cu pereţii scunzi, apoi se stropesc cu uleiul. Se asezonează din belşug şi se stropesc cu jumătate din cantitatea de oţet balsamic.
Se prăjesc aproximativ 30 min. La cuptor, amestecând la jumătatea timpului de gătire, până când s-au înmuiat şi rumenit bine.
Se stropesc cepele cu restul de oţet balsamic şi se lasă să se răcorească la temperatura camerei.Caşcavalul sau parmezanul se rade cu un curăţător cu ramă mobilă, în felii subţiri, ca nişte vafe.
Frunzele de rucola, cepele prăjite şi parmezanul se aranjează frumos pe farfurii; se scurge bine zeama rămasă în tavă şi apoi se serveşte salata.
Pofta buna!