Retete delicioase: Mere umplute

Printeaza

O reteta delicioasa de mere umplute din: mere, cognac, morcovi, dovleac, teliona, coacaze, jambon, varza rosie, unt, ceapa, scortisoara, piper alb, sare si dafin.

Ingrediente:Mere umplute

  •  8 mere de marime mijlocie
  • 8 lingurite de cognac
  • 2 morcovi
  • 200 g dovleac
  • 2 tulpini de telina cu frunze
  • 150 g coacaze, rosii sau negre
  • 400 g jambon
  • 1 varza rosie
  • 50 g unt
  • 2 cepe
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita piper alb proaspat macinate
  • sare
  • dafin

 

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui cutit ascutit scoateti cotorul si miezul merelor, in asa fel incat sa ramana marginea cu o grosime de 1,5 – 2 cm. Taiati jambonul in cubulete si prajiti-le in jumatate din cantitatea de unt in care ati adaugat si 1 lingurita de apa.

Curăţaţi ceapa, radeţi-o pe răzătoarea cu ochiuri mici şi căliţi-o, separat, în unt. Adăugaţi puţină sare, dovleacul, morcovii, ţelină tăiate în cubuleţe cât mai mici. Când legumele s-au înmuiat, puneţi peste ele cubuleţele de jam­bon, coacăzea curăţată de frunzuliţe, amestecaţi şi condimentaţi după plac.

Mai lăsaţi la foc mic 3 minute. Puneţi în fiecare măr câte 1 linguriţă cognac, presăraţi scorţişoară pe pereţii interiori şi apoi umpleti merele cu amestecul de jambon şi legume. Aşezaţi merele într-o tavă pe un strat de varză tocată şi dafin şi ţineţi tava la cuptor, la foc potrivit, cel puţin 25 – 30 de minute.

Serviţi merele coapte, calde. Pentru efect, le pute ti flamba la servire, dacă le stropiţi înainte de a fi aduse la masă cu cognac şi le daţi foc.

Mere umplute

Mere umplute

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.