Cotlete de porc
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de cotlete de porc din: cotlete de porc, ceapa, rosii, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
- 1 kg cotlete de porc
- 2 cepe
- 4 roşii
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă carnea de surplusul de grăsime şi las-o la marinat peste noapte cu sare, 1/2 căţel de usturoi tăiat feliuţe, 1 ceapă tocată şi 2 roşii tăiate bucăţi.
Pune cotletele într-o cratiţă cu fundul gros, acoperă-le cu apă şi fierbe-le până când se înmoaie. Scoate-le şi lasă-le să se răcească. Taie carnea fâşii.
Pune într-o cratiţă uleiul de măsline, 1 ceapă tăiată lamele subţiri, 2 roşii tăiate sferturi, 1/2 căţel de usturoi şi sare şi înăbuşă-le 10 minute la foc mic.
Adaugă fâşiile de carne şi ţine totul pe foc mediu circa 10 minute. Potriveşte gustul cu sare şi piper şi serveşte mâncarea fierbinte.
Cotlete de porc
Pofta buna!