Retete delicioase: Pui umplut
PrinteazaO reteta delicioasa de pui umplut din: pui, ficat de vitel, paine, ceapa, lapte, unt, zeama de carne, sare si piper.
- 1 pui mare
- 150 g ficat viţel
- 1 felie pâine
- 1 ceapă mică
- 100 ml lapte
- 2 linguri unt
- 1/2 ceaşcă zeamă carne
- sare
- piper
Mod de preparare:
Prepari umplutura din ficatul de viţel dat prin maşina de tocat, împreună cu felia de pâine înmuiată în lapte şi stoarsă şi ceapa, tocată şi prăjită în unt. Amesteci compoziţia cu sare şi piper, după gust. Dacă doreşti, poţi adăuga în amestecul pentru unnplutură, câteva ciuperci fierte şi tăiate măruntt şi puţin usturoi pisat.
Umpli puiul, îl coşi, îl pui într-o cratiţă pe care o acoperi şi o dai la cuptor, nu înainte de a adăuga zeama de carne. Laşi să fiarbă puiul înăbuşit. Serveşti puiul umplut împreună cu o garniură de legume şi o salată de sezon.
Pofta buna!