Ingheţată cu frişcă, nuci si ciocolată

Printeaza

O reteta delicioasa de ingheatata cu frisca, nuci si ciocolata din: smantana, zahar, miez de nuca, ciocolata de menaj sau amaruie si esenta de vanilie.

Ingrediente:Ingheţată cu frişcă, nuci si ciocolată

  • 1 kg smântână
  • 250 g zahăr
  • 200 g miez de nucă
  • 100 g ciocolată de menaj sau amăruie
  • 1/2 fiolă esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Intr-un vas înalt, mixezi smântână împreună cu zahărul, pen­tru a obţine frişca. La sfârşit, adaugi esenţă de vanilie şi omoge­nizezi. Introduci frişca în frigider, până când pregăteşti celelalte ingrediente.

Prăjeşti puţin, în cuptor, miezul de nucă, iar după ce s-a răcit, îl macini fin, cu maşina special destinată nucilor.

Incorporezi în frişcă nucile şi ciocolata rasă, amestecând uşor. Omogenizezi compoziţia şi o torni în forme de plastic, pe care le acoperi şi le introduci în frigider, pentru cel puţin 3 ore.

Ingheţată cu frişcă, nuci si ciocolată

Ingheţată cu frişcă, nuci si ciocolată

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.