Friptura de miel cu cartofi si sos de menta

Printeaza

Friptura de miel cu cartofi si sos de menta din: file de miel, coaja rasa de lamaie, usturoi, piper, ulei de masline,, cartofi, unt, menta, zahar, cidru.

Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc.

De asemenea, este o sursă bogată de proteine complete, care furnizează toți cei nouă aminoacizi esențiali necesari organismului uman.

Carnea de miel este, de asemenea, destul de grasă, ceea ce poate fi un lucru bun sau rău, în funcție de preferințele și nevoile nutriționale ale fiecărei persoane.

În general, carnea de miel are un conținut ridicat de grăsimi saturate și colesterol, ceea ce o face o opțiune mai puțin sănătoasă decât carnea slabă de pui sau de curcan.

Cu toate acestea, atunci când este consumată cu moderație, carnea de miel poate face parte dintr-o dietă sănătoasă și echilibrată.

Timp de preparare 10 minute, Timp de gatire 15 minute, 2 portii

retete

Ingrediente:

  • 300gr file de miel
  • Coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 catel usturoi, tocat
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 300 gr cartofi noi
  • 20 gr unt

Ingrediente sos de menta:

  • 1 legatura menta
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 75ml cidru sau otet

 

Mod de preparare:

Amestecati coaja de lamaie, usturoi si piper si dati carnea cu acest mix.

Pregatiti sosul de menta amestecand foarte bine ingredientele pana la omogenizare.

Fierbeti cartofii 10-15 minute.

Ungeti carnea cu ulei si rumeniti pe ambele parti. Scurgeti cartofii si amestecati cu unt.

Serviti friptura cu cartofi si sos de menta.

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

 

Reteta zilei: Friptura de miel cu cartofi copti

Friptura de miel cu cartofi copti din: pulpa de miel, usturoi, rozmarin, sare, piper, cartofi noi si unt.   Ingrediente: Pulpa de miel dezosata (1kg-1.5kg) usturoi, taiat felii subțiri Rozmarin uscat sau proaspat, tocat Sare și piper Cartofi noi 1 lingura de unt topit     Mod de preparare: Spalati bine carnea de miel. Din […]

 

Reteta zilei: Friptura de miel si cartofi cu usturoi

Friptura de miel si cartofi cu usturoi din: pulpa de miel, ulei de masline, usturoi, ceapa verde, frunze de dafin, menta, sofran, vin rose, cartofi, ulei, sare si piper.   Ingrediente friptura de miel: 1 pulpa de miel 1/3 cana ulei de masline 3 catei de usturoi, zdrobit 6 firei ceapa verde, tocata 2 frunze […]

 

retete

Friptura de miel si cuscus picant

Friptura de miel si cuscus picant din: friptura de miel, couscous, stafide, coaja de lamaie, pasta harissa, ulei de masline, coriandru, iaurt. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. De asemenea, este o sursă bogată […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.