Rasol de raci din: raci, usturoi, piper, dafin, sare. Ingrediente: circa 20 raci vii 4-5 căţei de usturoi piper boabe foi de dafin sare Mod de preparare: Inainte de a fi fierţi, racii (încă vii – nu se pregătesc raci morţi!) sunt bine spălaţi cu apă rece, eventual frecaţi cu o periuţă pe burtă şi […]
Raci aromati fierti in vin
PrinteazaRaci fierti in vin din: raci, ceapa, morcovi, telina, vin alb, unt, sare, piper, boia iute, otet.
- 20 de raci
- 1 ceapă mare
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- 1 pahar cu vin alb
- 1 lingură cu unt
- sare
- piper boabe
- boia iute de ardei
- 2 linguri cu oţet
Mod de preparare:
Curăţaţi legumele, tăieţi-le felii mari şi puneţi-le să fiarbă într-o oală cu apă clocotindă.
Adăugaţi sare şi piper boabe.
Fierbeţi racii într-un vas mai mare: puneţi apa la fiert, turnaţi oţetul şi vinul şi săraţi. Când apa dă în clocot puneţi racii vii, ţineţi 20 min pe foc iute.
Scoateţi cu spumiera racii într-o sită, lăsaţi-i să se răcească, scoateţi intestinul negru trăgând uşor de el după ce aţi rupt înotătoarea de la mijlocul cozii.
Lăsaţi apa să fiarbă încă o jumătate de oră, scoateţi din vas 2 căni de zeamă, adăugaţi boia iute de ardei şi o lingură cu unt, amestecaţi cu lingura ca să obţineţi un sos picant.
Puneţi racii fierţi în boluri si turnaţi peste ei sos picant.
Pofta buna!
poate iti place si:
Cozi de raci cu ciuperci
Cozi de raci cu ciuperci din: raci, ciuperci, unt, branza, cartofi, oua, sare, boia, faina, lamaie, coniac. Ingrediente: 12 capace 36 de cozi de raci fierte 80 g unt de raci 60 g brînză rasă 60 g unt sare boia iute 600 g cartofi 3 gălbenuşuri nucşoară rasă 300 g ciuperci 1/2 lămîie 1 lingură […]
Spaghete cu raci
Spaghete cu raci din: spaghete, sare, rosii, ceapa, usturoi, cozi de raci, unt, smantana, piper, frunze de ruccola. Ingrediente: 400 g spaghete sare 2 rosii 1 ceapa 1 catel de usturoi 300 g cozi de raci 1 lingura unt 100 g smantana dulce 100 g smantana fermentata piper cateva frunze de ruccola Mod de […]
Pofta buna!