Prajitura cu umplutura de mere si bezea
PrinteazaPrajitura cu umplutura de mere si bezea din: oua, ulei, zahar, lapte, faina, praf de copt, mere.
Aluat:
- 4 gălbenuşuri
- 150 g zahăr
- 200 ml ulei
- 250 ml lapte
- 250 g făină
- 1 plic praf de copt
Umplutură:
- 1 kg mere
- 50 g zahăr
Bezea:
- 4 albuşuri
- 150 g zahăr
Mod de preparare:
Pentru aluat, freacă energic gălbenuşurile cu zahărul până obţii o spumă, apoi toarnă uleiul ca la maioneză. Adaugă laptele şi făina amestecată cu praful de copt. Toarnă aluatul într-o tavă întinsă tapetată cu făină şi coace 15 minute.
Pentru umplutură, curăţă merele şi dă-le pe râzătoare, apoi căleşte-le cu zahăr şi lasă-le la răcit. Pregăteşte o bezea din albuşuri bătute spumă cu zahărul.
Adaugă merele răcite deasupra aluatului şi toarnă bezeaua peste mere.
Dă din nou la cuptor pentru 15-20 de minute, până când bezeaua devine aurie.
Pofta buna!