Prajitura cu umplutura de mere si bezea

Printeaza

Prajitura cu umplutura de mere si bezea din: oua, ulei, zahar, lapte, faina, praf de copt, mere.

Ingrediente:Prajitura cu umplutura de mere si bezea

Aluat:

  • 4 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr
  • 200 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 250 g făină
  • 1 plic praf de copt

Umplutură:

  • 1 kg mere
  • 50 g zahăr

Bezea:

  • 4 albuşuri
  • 150 g zahăr

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, freacă energic gălbenuşurile cu zahărul până obţii o spumă, apoi toarnă uleiul ca la maioneză. Adaugă laptele şi făina amestecată cu praful de copt. Toarnă aluatul într-o tavă întinsă tapetată cu făină şi coace 15 minute.

Pentru umplutură, curăţă merele şi dă-le pe râzătoare, apoi căleşte-le cu zahăr şi lasă-le la răcit. Pregăteşte o bezea din albuşuri bătute spumă cu zahărul.

Adaugă merele răcite deasupra aluatului şi toarnă bezeaua peste mere.

Dă din nou la cuptor pentru 15-20 de minute, până când bezeaua devine aurie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.