Ciuperci la gratar cu nuci

Printeaza

Ciuperci la gratar cu nuci din: ciuperci, ceapa, usturoi, nuci, ardei, ulei, patrunjel, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Ciuperci la gratar cu nuci 

  • 10-12 ciuperci mai mari
  • 2 fire ceapă verde
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 3 linguri nuci
  • 1 ardei roşu
  • pătrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline

Pentru dressing:

  • 1 căţel de usturoi pisat
  • 3 linguri pătrunjel tocat mărunt
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • sare si piper
  • ulei de măsline
  • 1 linguriţă otet de vin

 

Mod de preparare:

Se combină toate ingredientele recomandate, într-un castron mic. Se acoperă şi se pune deoparte.

Ciupercile se spală şi se curăţă, picioruşele se rup şi se taie mărunt. Intr-o tigaie se pune ulei, ceapă, usturoi, tulpinile ciupercilor. Când sunt gata, se adaugă restul ingredientelor şi se ia de pe foc.

Se încălzeşte grillul, pălăriile ciupercilor se ung cu ulei, se presară cu sare şi piper şi se umplu cu amestecul obţinut. Se coc pe grill timp de 15-20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.