Retete de post: Supa de ciuperci cu tofu
PrinteazaO reteta de post absolut delicioasa de supa de ciuperci cu tofu din: ceapa, morcovi, telina, pastarnac, faina, ciuperci, ulei, tofu, sare si piper.
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- 1 păstârnac
- 1 lingură făină
- 400 g ciuperci proaspete
- 3 – 4 linguri ulei
- 2 l apă
- 200 g tofu
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pun legumele cu apă şi sare la foc. Apoi se strecoară, într-o tigaie se încing 2 linguri de ulei, se cerne făina, se adaugă şi 3/4 din cantitatea de ciuperci tăiate felii subţiri.
Se înăbuşă bine, apoi se toarnă din zeama în care au fiert legumele şi se lasă pe foc, până când ciupercile au fiert foarte bine. Se mixează legumele şi ciupercile.
Piureul obţinut se diluează cu restul de zeamă şi se pune din nou la fiert. Când supa dă în clocot, se adaugă şi restul de ciuperci tăiate. Se adaugă cuburile de tofu prăjite în ulei.
Poftă bună!