Bratwurst

Printeaza

Bratwurst există în diverse variante, deseori numite după locul de origine.

Turingia, un land situat în centrul ţării, este considerat a fi locul de provenienţă al Bratwurst-ului original, însă aceşti cârnaţi sunt consumaţi în întreaga Germanie, precum şi în numeroase regiuni ale Statelor Unite, unde locuiesc urmaşii imigranţilor de origine germană.

Bratwurst se prepară dintr-un amestec de carne de porc şi de vită, uneori viţel. Carnea se taie fin, lăsând însă şi bucăţi mai mari, astfel cârnatul va avea în final puncte albe de grăsime distribuite uniform.

Bratwurst se găteşte după diverse metode. Cuvântul Braten înseamnă „friptură”, însă prăjirea la grătar va da cârnaţilor o notă specială, specifică mâncărurilor gătite în aer liber.

Bratwurst se serveşte în Germania ca fel principal din carne, cu muştar dulce.

In Statele Unite, unde sunt numiţi brats, sunt deseori serviţi într-o chiflă lungă, cu muştar şi alte condimente care le dau mai multă savoare.

 

Bratwurst

Bratwurst

 

 

 

 

 

 

 

 

Savurati!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Currywurst

Currywurst

Potrivit muzeului Currywurst din Berlin, înfiinţat în 2006, acest cârnat deţine un rol la fel de important în istoria Germaniei ca şi Poarta Brandenburg. Acest cârnat servit întâia oară în 1949, la Berlin, nu este nimic altceva decât un Bratwurst, care se mănâncă înmuiat în ketchup cu curry şi deasupra căruia se mai presară puţin […]

Salată de cartofi cu sos pesto

Kartoffelsalat (Salata de cartofi nemţească)

Salata de cartofi nemţească diferă foarte mult de cea americană, care are maioneză. Dimpotrivă, în Germania, în salata de cartofi, care se serveşte caldă, se pune costiţă afumată. Cartofii trebuie să nu fie făinoşi, astfel încât să-şi păstreze forma. Ei se fierb în apă cu sare, cu tot cu coajă. Intre timp, într-o cratiţă se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.