Kartoffelsalat (Salata de cartofi nemţească)

Printeaza
Kartoffelsalat

Kartoffelsalat

Salata de cartofi nemţească diferă foarte mult de cea americană, care are maioneză. Dimpotrivă, în Germania, în salata de cartofi, care se serveşte caldă, se pune costiţă afumată.

Cartofii trebuie să nu fie făinoşi, astfel încât să-şi păstreze forma. Ei se fierb în apă cu sare, cu tot cu coajă. Intre timp, într-o cratiţă se rumeneşte costiţa afumată tăiată cubuleţe, cu nişte ceapă şi apoi se asezonează cu ulei, oţet şi seminţe de muştar. Cartofii se scurg, se curăţă de coajă şi se taie în bucăţi potrivite.

Apoi se amestecă cu costiţa şi cu sosul ei, se adaugă şi nişte ceapă verde şi pătrunjel şi salata este gata să fie servită.

Această salată gustoasă poate fi garnitura ideală pentru un Bratwurst, alături de o halbă de bere, cu care formează un prânz perfect de Oktoberfest. Kartoffelsalat se serveşte în mod tradiţional şi la masa din ajunul Crăciunului, cu un cârnat alb, Brockwurst, făcut din carne de viţel şi de porc.

Deşi salata se consumă de obicei caldă, dacă mai rămâne pe a doua zi, este foarte bună şi rece.

Kartoffelsalat_09

Kartoffelsalat

 

Salata de cartofi nemţească

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • salata de cartofi nemteasca
  • kartoffelsalat reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.