Currywurst

Printeaza

Potrivit muzeului Currywurst din Berlin, înfiinţat în 2006, acest cârnat deţine un rol la fel de important în istoria Germaniei ca şi Poarta Brandenburg.

Acest cârnat servit întâia oară în 1949, la Berlin, nu este nimic altceva decât un Bratwurst, care se mănâncă înmuiat în ketchup cu curry şi deasupra căruia se mai presară puţin curry.

Cu toate acestea, el a obţinut un statut de prim rang în societatea germană, fiind savurat de persoane din toate categoriile sociale, a fost omagiat în versuri şi a devenit sursa unei dezbateri nesfârşite, în privinţa locului în care poţi mânca cel mai bun Currywurst.

Grăsimea Bratwurst-ului şi vigoarea dată de curry îl transformă într-o gustare a orelor târzii, în special după o noapte cu multă bere, petrecută în capitala germană.

Se serveşte tăiat în bucăţi, pe hârtie cerată sau pe o farfurie de carton. în localurile mai elegante este însoţit de o porţie de cartofi prăjiţi şi de chifle.

 

Currywurst

Currywurst

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.