Coacaze negre sau rosii

Printeaza

Coacaze negre sau rosii

cocazeNumele de „coacăză” derivă de la numele oraşului Corint, cu toate acestea coacăzele negre şi roşii cresc mai ales în Nordul Europei.

Ele sunt bogate în substanţe nutritive şi sfârşesc de cele mai multe ori în gemuri, preparate cu zahăr din belşug, dată fiind acreala lor proverbială. Cassis, lichiorul franţuzesc preparat din coacăze negre, este amestecat cu vin alb, iar rezultatul este un cocktail elegant cunoscut sub numele de Kir.

Coacăzele roşii cresc oriunde, în garduri vii, şanţuri şi grădini. Pot fi folosite la prepararea gemurilor, a jeleurilor, a glazurilor şi a piureurilor.

In Scandinavia se gătesc de obicei în supe de fructe şi budinci de vară, în vreme ce n Germania se regăsesc ca ingredient al tartelor cu cremă sau cu bezea. Ele pot însoţi, de asemenea, carnea de vânat.

Coacăzele roşii au fost cultivate începând cu secolul XV, în Belgia şi Franţa. De-a lungul ‘> secolelor, au fost apreciate pentru proprietăţile lor antiseptice.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.