Ochi moale
PrinteazaOchi moale
Ochiurile moi sunt un element de bază al unui mic dejun englezesc complet. Dacă este bine pregătit, gălbenuşul cleios al unui ochi moale se combină armonios cu pâinea prăjită crocantă şi se scurge printre toate celelalte mâncăruri de pe farfurie. Prepararea unui ochi moale poate fi o adevărată provocare.
Câteva sfaturi: spargeţi oul într-o ceaşcă de ceai sau într-un mic castron, înainte de a-l turna în tigaie. încălziţi tigaia la foc mediu, dar micşoraţi flacăra aragazului imediat după adăugarea oului, pentru ca ochiul să nu se prăjească prea tare dedesubt.
Inclinaţi uşor tigaia şi turnaţi cu lingura puţin unt sau ulei încins pe suprafaţa oului, sau acoperiţi tigaia cu un capac, pentru scurt timp, şi lăsaţi să se aburească uşor suprafaţa. Englezii au numit acest fel de mâncare după soare – sunny side up egg. In Indonezia, ochiul moale poartă numele sugestiv de telur mata sapi – un ou ca un ochi de vacă.