Cafea: Irish coffee

Printeaza

Prepararea unei irish coffee necesită o mare atenţie la detalii, dar merită întotdeauna efortul. Cafeaua se savurează cel mai bine după cină, în locul unei cafele obişnuite, dar este minunată şi într-o după-amiază rece de iarnă.

Irish coffee se face dintr-un pahar de cafea neagră tare, îndulcită cu zahăr brun fin şi întărită cu un păhărel bun de whisky (în mod tradiţional irlandez), deasupra căreia pluteşte un strat de smântână dulce groasă, astfel încât rezultatul seamănă într-o oarecare măsură cu un pahar de bere Guinness.

Legenda spune că băutura a fost creată în anii ’40 de către Joseph Sheridan, bucătar într-un aeroport din apropierea oraşului Limerick din vestui Irlandei, pentru a-i încălzi pe pasagerii care aşteptau avionul de legătură.

Numeroase trucuri vă ajută să preparaţi o irisn coffee bună. Cafeaua trebuie îndulcită, pentru ca smântână să se poată menţine la suprafaţă în pâhar.

Este recomandabil să se încălzească (fără să fiarbă) cafeaua, zaharul şi whisky-ul, înainte de a fi turnate într-un pahar cu suport metalic şi mâner.

Unii preferă sa bata smântână, pentru a se menţine în pahar, alţii preferă să o toarne încet deasupra, pe dosul unei linguri.

 

Irish coffee

Irish black coffee

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.