Ficatei de pui la tigaie
PrinteazaFicatei de pui la tigaie din: ficatei de pui, ulei sau unt, verdeata, piper, sare, cimbru, coriandru, tarhon.
- 1/2 kg ficăţei de pui (pasăre)
- 4 linguri ulei (sau unt)
- 1 legătură verdeaţă (preferabil mărar)
- piper măcinat
- sare
- opţional: cimbru, coriandru sau tarhon
Mod de preparare:
Ficăteii se spală bine, se curătă, apoi se pun la scurs într-o strecurătoare. Intr-o tigaie se pune la încălzit uleiul (untul), iar când acesta s-a înfierbântat, se adaugă ficăteii, piperul, verdeaţa tocată şi eventual celelalte „miroase” (cimbru, în special).
Se acoperă tigaia şi se lasă să fiarbă în sucul lor, înăbuşit, la foc mic. Când ficăteii încep să-şi schimbe culoarea, se scoate capacul pentru a scădea lichidul şi se mai lasă la foc 5- 10 minute.
Se servesc fierbinţi cu piure de cartofi, soteuri de legume şi chiar cu cartofi prăjiţi.
Pofta buna!