Ficatei de pui la tigaie

Printeaza

Ficatei de pui la tigaie din: ficatei de pui, ulei sau unt, verdeata, piper, sare, cimbru, coriandru, tarhon.

Ingrediente:Ficatei de pui la tigaie

  • 1/2 kg ficăţei de pui (pasăre)
  • 4 linguri ulei (sau unt)
  • 1 legătură verdeaţă (preferabil mărar)
  • piper măcinat
  • sare
  • opţional: cimbru, coriandru sau tarhon

 

Mod de preparare:

Ficăteii se spală bine, se curătă, apoi se pun la scurs într-o strecurătoare. Intr-o tigaie se pune la încălzit uleiul (untul), iar când acesta s-a înfierbântat, se adaugă ficăteii, piperul, verdeaţa tocată şi eventual celelalte „miroase” (cimbru, în special).

Se acoperă tigaia şi se lasă să fiarbă în sucul lor, înăbuşit, la foc mic. Când ficăteii încep să-şi schimbe culoarea, se scoate capacul pentru a scădea lichidul şi se mai lasă la foc 5- 10 minute.

Se servesc fierbinţi cu piure de cartofi, soteuri de legume şi chiar cu cartofi prăjiţi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.