Salata de cartofi noi cu carnati
PrinteazaSalata de cartofi noi cu carnati din: carnati, cartofi noi, mar acrisor, lamaie, ceapa, castraveciori bulgaresti, unt, ulei, zahar, otet, patrunjel.
- 200 g cârnaţi (sau crenvurşti)
- 500 g cartofi noi
- 1 măr acrişor
- 1/2 lămâie
- 2 cepe roşii
- 1 borcan castraveciori bulgăreşti muraţi
- unt
- ulei
- zahăr
- oţet
- 2-3 fire pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se curăţă cepele roşii, de mărime potrivită. Se taie felii şi se desfac inele. Se încinge puţin unt într-o tigaie şi se căleşte ceapa. Se condimentează cu sare, piper şi măghiran. Se pun cinci linguri de zeamă de murătură peste ceapă. Se taie felii subţiri 8-10 castraveciori şi se pun într-un castron.
Se adaugă cartofii, fierţi în prealabil şi tăiaţi rondele. Se adaugă mărul, tăiat cuburi mici şi ceapa călită, se stropesc toate cu zeamă de lămâie, apoi se amestecă. Se încing 30 g de unt şi se rumenesc cârnaţii, tăiaţi rondele. Se amestecă apoi cu ingredientele din castron.
Se prepară un sos dintr-o lingură de muştar, puţin zahăr şi două linguri de oţet cu gust de tarhon. Se adaugă treptat cinci linguri de ulei, iar după ce s-a omogenizat bine, se toarnă peste ingrediente. Se amestecă uşor salata, se presară cu pătrunjel verde, tocat mărunt, şi se serveşte proaspătă.
Pofta buna!