Salata de cartofi noi cu carnati

Printeaza

Salata de cartofi noi cu carnati din: carnati, cartofi noi, mar acrisor, lamaie, ceapa, castraveciori bulgaresti, unt, ulei, zahar, otet, patrunjel.

Ingrediente:Salata de cartofi noi cu carnati

  • 200 g cârnaţi (sau crenvurşti)
  • 500 g cartofi noi
  • 1 măr acrişor
  • 1/2 lămâie
  • 2 cepe roşii
  • 1 borcan castraveciori bulgăreşti muraţi
  • unt
  • ulei
  • zahăr
  • oţet
  • 2-3 fire pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Se curăţă cepele roşii, de mărime potrivită. Se taie felii şi se desfac inele. Se încinge puţin unt într-o tigaie şi se căleşte ceapa. Se condimentează cu sare, piper şi măghiran. Se pun cinci linguri de zeamă de murătură peste ceapă. Se taie felii subţiri 8-10 castraveciori şi se pun într-un castron.

Se adaugă cartofii, fierţi în prealabil şi tăiaţi rondele. Se adaugă mărul, tăiat cuburi mici şi ceapa călită, se stropesc toate cu zeamă de lămâie, apoi se amestecă. Se încing 30 g de unt şi se rumenesc cârnaţii, tăiaţi rondele. Se amestecă apoi cu ingredientele din castron.

Se prepară un sos dintr-o lingură de muştar, puţin zahăr şi două linguri de oţet cu gust de tarhon. Se adaugă treptat cinci linguri de ulei, iar după ce s-a omogenizat bine, se toarnă peste ingrediente. Se amestecă uşor salata, se presară cu pătrunjel verde, tocat mărunt, şi se serveşte proaspătă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.