Reteta zilei: Bezele colorate

Printeaza

Bezele colorate din: albus de ou, zahar pudra, esenta de vanilie, colorant alimentar, otet, suc de lamaie.

Bezele_colorate_08

Ingrediente: 

  • 2 albușuri de ou
  • 130 g de zahăr pudră
  • ¼ linguriță de esenta de vanilie
  • colorant alimentar
  • oțet sau suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 100C.

Puneti zahărul pudră pe o tavă de copt și dati la cuptor timp de 5 minute.

Bezele_colorate
Cu ajutorul unui prosop de hârtie, ștergeți ușor interiorul unui castron mare cu puțin oțet sau suc de lamaie.

Se adauga albusurile in castron. Cu ajutorul unui mixer electric, bateti 4-5 minute.

Bezele_colorate_02
Se incorporaza zahărul, lingurita cu lingurita si bateti bine.

Se adaugă vanilie și se amestecă timp de încă 30 de secunde.

Bezele_colorate_03
Se separă bezeaua în 2 boluri.

Bezele_colorate_04
In fiecare bol picurati cate o picatura de colorant alimentar, eu am folosit roz si bleu.

Amestecati foarte bine.

Bezele_colorate_05
Umpleti 2 posuri cu aluat si formati bezele intr-o tava cu hartie de copt.

Bezele_colorate_06
Coaceti în cuptorul preîncălzit timp de 40-45 de minute.

Lăsați-le în cuptor să se usuce timp de 15 minute.

Scoateti apoi din cuptor si raciti complet.

Bezele_colorate_07
Serviti bezelele la temperatura camerei.

Bezele_colorate_08

Bezele colorate

Bezele_colorate_08

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Tort cu bezele si caramel

Tort cu bezele si caramel din: frisca, cafea, oua, nuci, faina, zahar, unt, vanilie. Ingrediente: 500 g frişcă 100 ml cafea Pentru blat: 6 albuşuri 150 g zahăr tos 250 g nuci măcinate fin 4 linguri cu făină sare Pentru crema caramel: 2 ouă + 6 gălbenuşuri 200 g zahăr 200 g unt 100 g […]

Bezele cu alune si cafea

Bezele umplute

Bezele umplute din: bezele, sos de ciocolata, alune. Ingrediente: sos de ciocolată – circa 250 g 40 bezele simple – de cumpărat 100 g alune de pădure rumenite şi tocate     Mod de preparare: Unge o minibezea cu o lingură de sos, înmoaie In alune şi lipeşte deasupra altâ bezea. Repetă procedeul cu toată […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.