Tarta rapida
PrinteazaTarta rapida din: faina, ulei, ou, sare, apa, telemea, cascaval, ciuperci, smantana, patrunjel.
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 100 ml ulei
- un ou
- o linguriţă sare
- 4 linguri apă rece
Pentru umplutură:
- 350 g telemea
- 50 g caşcaval
- 10 ciuperci mici
- 100 ml smântână de gătit
- o legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă bine toate ingredientele, se frământă aluatul obţinut 2-3 minute, apoi se pune la rece, 30 de minute.
Aluatul se întinde pe masa de lucru şi se transferă apoi în tava de copt tapetată cu hârtie.
Se pun ciupercile tăiate felii sau întregi şi pătrunjelul spălat şi tăiat mărunt, apoi brânza tăiată cubuleţe.
Se toarnă smântână, se rade caşcavalul şi se lasă la cuptor pentru 30 de minute.
Pofta buna!