Manti cu carne de vita

Printeaza

Manti cu carne de vita din: faina, ulei, apa, sare, dovlecel, ceafa de vita, ceapa, usturoi, coriandru, chimion, pasta de tomate, ardei iute, supa de vita, ulei de masline, menta, piper.

Ingrediente:Manti cu carne de vita

Pentru aluat:

  • 300 g făină, tipul „00″
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 120 ml apă
  • sare după gust
  • fâşii de dovlecel verde pentru fiert

Pentru umplutură:

  • 400 g ceafă de vită tocată grosier
  • 2 cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă de coriandru uscat
  • 1 linguriţă de chimion măcinat
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 1 ardei iute
  • 250 ml supă concentrată de vită
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • 2 fire de mentă
  • sare şi piper negru

Pentru sos:

  • 400 g iaurt (4,5%)
  • 1 căţel de usturoi
  • 1/2 lămâie
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 legătură de coriandru

Pentru garnitură:

  • 1 roşie

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, combinaţi ingredientele şi framantaţi până devine tare. Lăsaţi-l să se aşeze timp de 15 minute, într-un vas acoperit cu folie

Pentru umplutură, tăiaţi ceapa şi tocaţi mărunt usturoiul. Prăjiţi-le în ulei de măsline alături de coriandru, chimion şi ardeiul iute tocat mărunt. Adăugaţi carnea, prăjiti-o, apoi puneţi pasta de roşii şi supa. Lăsaţi la foc mic timp de aproximativ 20 de minute. Asezonaţi cu sare şi piper negru.

Luaţi de pe foc şi adăugaţi menta, tocata mărunt şi lăsaţi să se răcească.

Intindeţi aluatul într-o foaie subţire şi tăiati discuri cu ajutorul unui inel special. Puneţi puţina umplutură în centrul fiecărui disc, apoi umeziţi puţin marginile, pentru a permite sigilarea lor. Pliaţi în două şi prindeţi marginile Presaraţi faina pentru ca aluatul să nu se lipească de suprafaţa de lucru.

Puneţi colţunaşii obţinuţi în coşul pentru gătit la aburi, pe fundul căruia aţi aşezat în prealabil faşn de dovlecel, pentru ca aluatul să nu se lipească. Gătiţi la aburi timp de 20-30 de minute.

Pasaţi usturoiul cu puţină sareşi tocaţi mărunt conandrul. Combinaţi toate ingredientele pentru sos. Curăţaţi roşia, aruncaţi-i seminţele şi taiaţi pulpa în cubuleţe.

Serviţi colţunaşii stropiţi cu sos, alături de cuburile de roşie.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.