Tortellini gratinati cu legume
PrinteazaTortellini gratinati cu legume din: tortellini, sare, dovlecei, unt, usturoi, oua, lapte, parmezan, piper, nucsoara.
- 500 g tortellini
- sare
- 400 g dovlecei
- 3 linguri de unt
- 2 căţei de usturoi
- 3 ouă
- 250 ml lapte
- 100 g parmezan proaspăt ras
- piper
- nucşoară proaspăt rasă
Mod de preparare:
Se fierb pastele al dente în apă clocotită cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se scutură apoi intr-0 strecurătoare şi se lasă să se scurgă bine. Se încinge în prealabil cuptorul la 200 °C (ventilator 200 °C).
Se spală dovleceii, se taie cotoarele şi se dau prin răzătoarea medie.
Se încing într-o tigaie 2 linguri de unt, în care se prăjesc apoi bucăţelele de dovlecel 5 minute, la foc mare.
Se curăţă usturoiul, se zdrobeşte direct peste dovlecei. Se sărează amestecul.
Cu restul untului se unge o formă termorezistentă. Pe fundul formei se aşează bucăţelele de dovlecei, iar peste se pun pastele.
Se amestecă ouăle cu laptele, se încorporează apoi parmezanul şi se condimentează amestecul cu sare, piper şi nucşoară proaspăt rasă. In final, amestecul se toarnă uniform peste budincă.
Gratinul se ţine la cuptor, pe nivelul din mijloc, timp de 15 minute, până când suprafaţa s-a rumenit.
Pofta buna!