Desert cu lamaie
PrinteazaDesert cu lamaie din: lamai, crema de branza, oua, frisca, zahar, unt, biscuiti.
- 2 lămâi
- 200 g cremă de brânză
- 2 ouă
- 200 ml frişcă lichidă
- 80 g zahăr pudră
Pentru blat:
- 50 g unt
- 100 g biscuiţi
Mod de preparare:
Se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort cu pereţi detaşabili. Se mărunţesc bine biscuiţii şi se amestecă apoi cu untul moale. Compoziţia se aşază pe fundul formei, apăsând bine.
Lămâile se rad şi apoi se stoarce sucul. Brânza se bate cu telul şi se adaugă ouăle, unul câte unul. Se pun zahărul, frişca, coaja şi sucul de lămâie şi se omogenizează bine.
Crema de lămâie se repartizează peste blatul din biscuiţi. Se coace aproximativ 20 de minute. Se lasă să se răcească în tavă.
Prăjitura se ornează cu felii de lămâie sau cu felii de limetă.
Pofta buna!