Pasare la cuptor
PrinteazaPasare la cuptor din: pasare, ficat de pui, supa, crutoane, ceapa, cartofi, ciuperci, mere, usturoi, boia, ulei, sare, piper.
- o pasăre de 1,5 kg
- 200 g ficat de pui
- 300 g crutoane
- 200 ml supă
- o ceapă roşie
- 4 cartofi
- 100 g ciuperci
- 2 mere
- o linguriţă praf de usturoi
- puţină boia
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ficatul se taie bucăţi mai mici, se pune într-un castron cu crutoanele, se presară sare şi piper şi se umezeşte totul cu jumătate din cantitatea de supă, turnată peste tot amestecul.
Se amestecă şi se umple pasărea. Se unge apoi cu o lingură de ulei si se presară cu sare si piper, boia şi praf de usturoi. Se asază în tava de copt.
Se taie ceapa mai mare, merele, ciupercile şi cartofii felii, se pun cele două linguri de ulei, se amestecă şi se aşază lângă pasăre.
Se dă tava la cuptor pentru 45 de minute şi se stropeşte din când în când cu supa rămasă.
Pasare la cuptor
Pofta buna!