Tort cu nuca si cacao

Printeaza

Tort cu nuca si cacao din: oua, zahar, faina, nuca, cacao, ciocolata, menta, zahar vanilat.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 2 linguri făină
  • 150 g nucă măcinată
  • 2-3 linguri cacao

Pentru cremă:

  • 8 albuşuri
  • 500 g zahăr
  • 200 g ciocolată rasă
  • frunze de mentă proaspete
  • 2-3 plicuri zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare, iar albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, cacaua şi făina cernute şi, la sfârşit, nucile măcinate.

Se amestecă uşor şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coace la 120°C.

In acest timp, se bate bezeaua la baie de aburi. După ce s-a făcut, se împarte.

Jumătate se toarnă în tava tapetatâ cu hârtie şi se usucă cu uşa cuptorului întredeschisă. Cealaltă jumătate se lasă crudă.

După ce s-a usicat bezeaua, se rupe bucăţele si se amestecă cu bezeaua crudă şi cu ciocolata rasă.

Blatul se pune pe un platou, se toarnă crema de bezea si se lasă la rece.

 

Tort cu nuca si cacao

Tort cu nuca si cacao

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.