Tort cu nuci si mascarpone

Printeaza

Tort cu nuci si mascarpone din: nuca, praf de copt, zahar vanilat, sare, zahar, smantana pentru frisca, intaritor de frisca, ciocolata, mascarpone, apa, esenta de rom.

Ingrediente:Tort cu nuci si mascarpone

  • 4 linguri nucă măcinată
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • 1 lingură zahăr vanilat
  • sare

Pentru decor:

  • 100 g zahăr
  • 100 g miez de nucă

Pentru cremă:

  • 100 ml smântână pentru frişcă
  • 250 g mascarpone
  • 1 lingură zahăr vanilat
  • 1 întăritor de frişcă

Pentru crema de ciocolata:

  • 50 g ciocolată amăruie
  • 100 ml smântână pentru frişcă

Pentru sirop:

  • 50 ml apă
  • 50 g zahăr
  • 1 lingură esenţă de rom

 

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi spumă albuşurile, împreună cu un praf de sare. Adaugi zaharul tos şi pe cel vanilat şi baţi în conti­nuare, ca să obţii o spumă den­să. încorporezi gălbenuşurile amestecate cu ulei, apoi torni în ploaie făina amestecată cu nuca măcinată şi praful de copt. Foloseşti o spatulă şi faci miş­cări uşoare, de jos în sus.

Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptor, aproximativ 30 de minute. Faci testul scobito­rii, apoi scoţi blatul şi-l laşi să se răcească.

Intre timp, caramelizezi zahărul. Când devine lichid, adaugi nuca şi amesteci bine, ca să o acoperi integral. Torni totul pe o hârtie de copt şi laşi să se răcească. Ulterior, pui nucile într-un şervet sau într-o pungă şi le baţi cu un ciocan, ca să le mărunţeşti.

Pentru prima cremă, baţi câteva minute cu mixerul smântână, zahărul vanilat şi întăritorul de frişcă, până devi­ne pufoasă. Separat, mixezi şi crema de mascarpone, apoi în­corporezi frişca bătută şi nucile caramelizate (păstrezi câteva pentru decor).

Faci şi cea de-a doua cre­mă: rupi în bucăţi ciocolata şi o topeşti la foc mic, împreună cu smântână pentru frişcă. Omo­genizezi bine, laşi să se răceas­că, apoi bagi la frigider. O poţi mixa câteva secunde înainte s-o distribui pe blat.

Tai blatul în trei şi-l însiropezi după preferinţă. Ungi cu cele două creme foile de tort, iar la final presari nucile cara­melizate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.