Rulouri cu dulceata de portocale

Printeaza

Rulouri cu dulceata de portocale din: foi de placinta, dulceata de portocale, lamaie, portocala, scortisoara, cuisoare, menta, unt, biscuiti, migdale, zahar pudra, crema de vanilie, inghetata de menta, mere.

Ingrediente:

  • un pachet foi de plăcintă
  • 375 dulceaţă de portocale
  • o lămâie
  • o portocală
  • 5 g scorţişoară
  • două cuişoare
  • 3 crenguţe de mentă
  • 60 g unt
  • 100 g biscuiţi populari
  • 100 g migdale crude
  • 30 g zahăr pudră
  • cremă de vanilie
  • îngheţată de menta
  • mere

 

Mod de preparare:

Dulceaţa de portocale se amestecă împreună cu 30 g unt topit, migdalele crude măcinate, biscuiţii populari sfărâmaţi sau măcinaţi.

Se adaugă coaja rasă de lămâie şi portocală, sucul de lămâie şi portocală, cuişoarele şi scorţişoara măcinate.

Se presară menta tocată mărunt şi se amestecă până se încorporează toate ingredientele.

Foile de plăcintă se împart în două părţi în cantităţi egale, se unge fiecare foaie cu unt topit şi se suprapun.

Se ung cu amestecul din bol, se rulează, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu unt şi se introduc în cuptorul încins.

Se coc la foc mediu până devin aurii, se scot, se stropesc cu apă rece, se acoperă cu un şervet şi se lasă să se răcească zece minute, cât să se înmoaie foile.

Se presară zahăr pudră, se taie bucăţi potrivite cât sunt calde sau se lasă să se răcească complet şi apoi se taie.

 

 

Rulouri cu dulceata de portocale

Rulouri cu dulceata de portocale

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.