Dulceaţă englezească de portocale

Printeaza

Dulceaţă englezească de portocale

Ingrediente:Dulceaţă englezească de portocale

  • 1 kg portocale
  • 1 kg zahăr
  • vanilie
  • zeamă de lămîie

 

Mod de preparare:

Cu un cuţit se curăţă coaja de la portocale, apoi se taie felii, ca de com­pot, fără sîmburi, fibre şi pieliţă.

Se mai taie în 2-3 bucăţi şi se pun la fiert, la foc iute, cu zahărul, vanilia, puţină apă şi puţină coajă rasă.

Cînd s-a legat, se pune puţină zeamă de lămîie şi se pune fierbinte în borcane.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.