Sarmale cu orez si ciuperci in foi de vita

Printeaza

Sarmale cu orez si ciuperci in foi de vita din: orez, ceap, ciuperci, ulei, bors, frunze  de vita de vie, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 200 g orez
  • 2 cepe
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 2 linguri ulei
  • 500 ml bors
  • 25-30 frunze de viţă-de-vie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ciupercile se curăţă si se taie mărunt sau, după gust, se trec prin maşina de tocat

. Ceapa mărunt tăiată se pune la călit în ulei, se presară cu sare şi când a devenit translucidă se adaugă ciupercile.

Se lasă să-şi elibereze apa ciupercile, apoi se adaugă orezul, se căleşte 2-3 minute si se pun de trei ori câte 50 ml apă, adăugate după evaporarea precedentei cantităţi.

In final, compoziţia trebuie să fie foarte bine scăzută. Se potriveşte gustul de sare şi piper.

In frunzele de viţă se pune câte o lingură de compoziţie de orez şi ciuperci, apoi se înfăşoară şi se asază într-un vas cu borş şi apă cât să le cuprindă şi se fierb pe aragaz 45 de minute.

Sarmale cu orez si ciuperci in foi de vita

Sarmale cu orez si ciuperci in foi de vita

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.