Tarta Benoffe

Printeaza

Tarta Benoffe din: biscuiti, unt, budinca, smantana, banane, frisca.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 250 g biscuiţi digestivi
  • 125 g unt topit

Pentru umplutură:

  • 1 plic budincă cu gust de friscă
  • 400 ml smântână pentru gătit
  • 2 banane mari tăiate felii
  • 250 ml frişcă lichidă

 

Mod de preparare:

Pentru blat, biscuiţii îi macini în blender, iar peste pui untul.

După ce untul este absorbit cum trebuie, compoziţia obţinută o presezi într-o formă de tartă şi o dai la rece pentru următoarele 30 de minute, până când se întăreşte untul.

Pentru umplutura, pui smântână la foc mic şi adaugi praful de budincă.

Laşi să fiarbă, amestecând continuu, până obţii consistenţa de care ai nevoie pentru tartă.

In paralel, peste aluatul din biscuiţi, aşezi un strat de felii de babană, apoi torni crema aceasta de lapte obţinută prin fierbere, după care mai pui un rând de banane.

Inainte de a băga prăjitură astfel obţinută la frigider, nu uita de stratul de frişcă de deasupra. P

oţi decora cu frunze de mentă şi glazură de ciocolată.

Tarta Benoffe

Tarta_Benoffe

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.