Sos cu gogonele si curcan

Printeaza

Sos cu gogonele si curcan din: gogonele, supa de pui, rosie, frunze de coriandru, patrunjel, chimen, ceapa, usturoi, ulei de rapita, oregano, carne de curcan, sare.

 

Ingrediente:

  • 300 g de gogonele
  • 1 1/2 cană cu supă de pui cu puţin sodiu
  • 1 roşie mărunţtă
  • 1/4 cană plină cu frunze de coriandru
  • 2 linguri de pătrunjel tocat
  • 1 linguriţă de chimen măcinat
  • 1 ceapă mare tocată
  • 1 lingură de usturoi mărunţit (aproximativ 3 căţei)
  • 1 lingură de ulei de rapiţă
  • 2 linguriţe de oregano uscat
  • 450 g de carne slabă de curcan, tocată
  • 1/4 linguriţă de sare

 

Mod de preparare:

Prepara o pastă de consistenţa unui piure. Amestecă în blender gogonelele scurse bine, supa de pui, roşia, coriandrul, pătrunjelul, chimenul, 1/2 cană de ceapă şi 2 linguriţe din usturoi.

Incalzeste uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Adaugă restul de ceapă rămasă şi căleşte-o până când devine translucidă, circa 4 minute.

Completează cu oregano şi linguriţa de usturoi rămasă. Amestecă ingredientele până când se înmoaie usturoiul, aproximativ 2 minute.

Adauga carnea şi sarea. Acoperă vasul cu un capac şi lasă-l pe aragaz la foc mediu. Sfărâmiţează carnea şi amestecă până când aceasta devine rumenă (circa 5 minute).

Toarna mixtura din gogonele în tigaie si las-o pe foc în jur de 10 minute. Condimentează cu sare şi piper negru proaspăt măcinat, după gust.

Pune peste orez sau tortilla câteva linguri de sos chili. Garniseşte cu mai mult coriandru.

Sos cu gogonele si curcan

Sos_cu_gogonele_si_curcan

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.