Patlagele murate

Printeaza

Patlagele murate din: patlagele, boabe de mustar, marar, usturoi, sare, morcovi.

Ingrediente:Patlagele murate

  • patlagele
  • boabe de muştar
  • crenguţe de mărar uscat cu floare
  • morcovi
  • usturoi
  • sare

 

Mod de preparare:

Pătlăgele verzi se spală bine, li se rup codiţele şi se lasă să se scurgă de apă. In borcane se presară mai întâi un pachet cu boabe de muştar şi crenguţe de mărar uscat cu floare.

Se aşează apoi pătlăgelele unele lângă altele, iar în locurile rămase libere se pun felii subţiri de morcovi şi căţei de usturoi curăţaţi de coji. Deasupra se pun frunze de vişin, de ţelină, mărar cu floare şi două scândurele.

Se prepară o saramură cu 45 g sare la un litru de apă, care se toarnă clocotită peste pătlăgele. Se acoperă imediat borcanul cu folie adezivă cu celofan şi se lasă pe loc. până se răceşte, după care se aşează la păstrat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.