Cartofi gratinati cu usturoi si bacon
PrinteazaCartofi gratinati cu usturoi si bacon din: cartofi, lapte, smantana, usturoi, bacon, cascaval, sare, piper.
- 600 g cartofi
- 500 ml lapte
- 250 ml smântână de gătit
- 2 căţei usturoi
- 10 felii bacon
- caşcaval ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofii tăiati felii subtiri se pun la fiert în lapte cu smântână, usturoi, un praf de sare si piper. Se lasă 20 de minute pe foc amestecând din când în când pentru a evita prinderea laptelui.
Într-un vas de cuptor se asterne un prim strat de cartofi, apoi unul de bacon si se acoperă cu restul cartofilor. Se toarnă laptele în care au fiert cartofii, se presară cascaval şi piper si se lasă la cuptor pentru 20 de minute.
Cartofi gratinati cu usturoi si bacon
Pofta buna!