Plachie de cartofi

Printeaza

Plachie de cartofi din: cartofi, ceapa, faina, ulei, bulion, vin rosu, patrunjel.

Ingrediente:Plachie de cartofi

  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri bulion
  • 100 ml vin rosu
  • 1 legatura de patrunjel

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, apoi se înăbuşă în ulei cu puţină apă. Când devine transparentă, se adaugă făina şi se lasă, amestecând cu lingura de lemn, până capătă o culoare aurie. Se stinge cu apă rece şi se adaugă vinul şi bulionul.
Intre timp, se curăţă, se spală şi se taie în cubuleţe cartofii, apoi se adaugă în sosul care clocoteşte şi se lasă până se înmoaie suficient. Dacă sosul scade prea mult, se adaugă apă.
La sfârşit, se piperează, iar, când se ia de pe foc, se presară mărarul şi pătrunjelul, tocate.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Chiar ma intereseaza reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.