Prajitura cu ananas si rom

Printeaza

Prajitura cu ananas si rom din: faina, unt, zahar, smantana, oua, lapte, ananas, zahar vanilinat, miere, rom.

Ingrediente pentru aluat:  

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 225 g zahăr
  • 5 linguri smântână de gătit

Ingrediente pentru umplutură:

  • 4 ouă
  • 250 ml lapte
  • 1 ananas
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 3 linguri miere
  • 100 ml rom

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, făina se amestecă bine cu untul si 125 g zahăr.

Se desface cu degetele sau se mixează la robot si apoi se adaugă smântână şi se mixează până ce se formează aluatul.

Aluatul astfel format se întinde într-o foaie cu sucitorul şi se transferă într-o formă de tartă unsă cu puţin unt. Se găureşte cu furculiţa si se dă la rece.

Ananasul se curăţă, se taie rondele si se pune într-o tigaie cu mierea, romul si zahărul vanilinat.

Ouăle se bat cu cele 100 g zahăr rămase, se adaugă laptele, se toarnă amestecul în forma de la rece si se aşază rondelele de ananas. Se dă la cuptor 30 de minute.

Prajitura cu ananas si rom

Prajitura_cu_ananas_si_rom

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.