Macaroane cu carne si sos
PrinteazaMacaroane cu carne şi sos din: macaroane, unt, faina, lapte, smantana, faina de nucsoara, sare, cascaval si sos de carne.
Ingrediente:
- 250 g macaroane
- 50 g unt
- 6 linguri cu făină
- 1/2 l lapte
- 1 pahar mare cu smântână
- 1 linguriţă făină de nucşoară
- 1 lingură cu sare
- 50 g caşcaval ras
- 2 castronaşe cu sos de carne
Mod de preparare:
Intr-un vas cu 3-4 l de apă ce clocoteşte puneţi sarea, apoi macaroanele. Fierbeţi-le 10 minute la foc iute şi amestecaţi mereu pentru ca acestea să nu se lipească între ele. Puneţi-le apoi într-o strecurătoare.
Intr-o cratiţă cu fund dublu puneţi untul (pe foc mic), adăugaţi făina şi amestecaţi foarte bine.
Luaţi vasul la o parte, turnaţi treptat laptele şi smântână, bateţi continuu până când făina se dezleagă.
Aşezaţi iar pe foc şi când amestecul este omogen, închideţi focul. Adăugaţi nucşoara şi puneţi sare după gust.
Pe fundul unui vas special uns cu unt, puneţi un strat de sos de carne, acoperiţi-l cu sosul de făină, apoi cu 1/3 din lazane.
Repetaţi operaţia încă de două ori. Deasupra puneţi caşcavalul ras. Daţi vasul la cuptor pentru 30 de minute.
Macaroane cu carne si sos
Pofta buna!
Cam urata poza, dar merge