Consomme Celestine
PrinteazaConsomme Celestine din: supa degresata, unt, oua, lapte, faina, nucsoara, patrunjel, marar, tarhon, asmăţui, sare si piper.
- 2 l supă degresată
- 60 g unt
- 2 ouă
- 35 cl lapte
- 160 g făină
- 1 vârf de cuţit de nucşoară
- pătrunjel
- mărar
- tarhon
- asmăţui
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cerneţi făina într-un castron şi faceţi-i la mijloc o adâncitură. Aici puneţi ouăle bătute ca pentru omletă, sare, piper, nucşoară şi jumătate din lapte.
Amestecaţi totul încet, cu grijă, până când obţineţi un aluat omogen. Intr-o crăticioară topiţi untul la foc mic, daţi imediat vasul la o parte.
Peste aluat puneţi şi restul de lapte, jumătate din untul topit şi verdeţurile tocate fin. Omogenizaţi amestecul şi lăsaţi acest aluat la temperatura camerei vreme de o oră.
Treceţi supa printr-o strecurătoare fină, tumaţi-o într-un vas şi puneţi-o la foc domol, fără să clocotească.
Faceţi foi de clătite, lăsaţi-le să se răcească, rulaţi-le simple, apoi tăiaţi-le în fâşii late de 1 cm. Adăugaţi aceste clătite tăiate în supă şi consomme-ul Celestine poate fi adus la masă. Serviţi-l fierbinte.
Consomme Celestine
Pofta buna!