Consomme Celestine

Printeaza

Consomme Celestine din: supa degresata, unt, oua, lapte, faina, nucsoara, patrunjel, marar, tarhon, asmăţui, sare si piper.

Ingrediente:Consomme_celestine_3

  • 2 l supă degresată
  • 60 g unt
  • 2 ouă
  • 35 cl lapte
  • 160 g făină
  • 1 vârf de cuţit de nucşoară
  • pătrunjel
  • mărar
  • tarhon
  • asmăţui
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cerneţi făina într-un castron şi faceţi-i la mijloc o adân­citură. Aici puneţi ouăle bătute ca pentru omletă, sare, piper, nucşoară şi jumătate din lapte.

Amestecaţi totul încet, cu grijă, până când obţineţi un aluat omogen. Intr-o crăticioară topiţi untul la foc mic, daţi imediat vasul la o parte.

Peste aluat puneţi şi restul de lapte, jumătate din untul topit şi verdeţurile tocate fin. Omogenizaţi amestecul şi lăsaţi acest aluat la temperatura came­rei vreme de o oră.

Treceţi supa printr-o strecurătoare fină, tumaţi-o într-un vas şi puneţi-o la foc domol, fără să clocotească.

Faceţi foi de clătite, lăsaţi-le să se răcească, rulaţi-le simple, apoi tăiaţi-le în fâşii late de 1 cm. Adăugaţi aceste clătite tăiate în supă şi consomme-ul Celestine poate fi adus la masă. Serviţi-l fierbinte.

 

 

Consomme Celestine

Consomme_celestine_3

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.