Rulouri de vitel cu branza Emmentaler

Printeaza

Rulouri de vitel cu branza Emmentaler din: carne de vitel, branza, iaurt, mustar, bulion, amidon, unt, castravete, patrunjel, ceapa, lamaie, zahar, sare, piper.

Ingrediente:Rulouri de vitel cu branza Emmentaler

  • 4 bucăţi carne de viţel de 125 g fiecare
  • 4 felii de brânză Emmentaler
  • 150 g iaurt
  • 100 ml supă de legume
  • 1 linguriţă muştar
  • 2 linguriţe bulion
  • 2 linguriţe amidon alimentar
  • 1 lingură unt
  • 1 castravete murat
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • 1 vârf de cuţit de zahăr
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Se bate bine carnea de viţel cu ciocănelul de şniţele şi se condimentează pe ambele feţe cu sare şi piper, apoi se unge cu muştar şi o linguriţă de bulion.

Se aşază deasupra bucăţilor de carne câte o felie de brânză, se rulează şi fixează marginile cu scobitori, apoi se prăjesc rulourile în unt.

Se acoperă tigaia cu un capac şi se lasă să fiarbă înăbuşit 10 minute, după care se scot rulourile şi se ţin la cald.

Peste sosul de la carne, se toarnă supa de legume.

Se taie mărunt ceapa şi castravetele, se amestecă împreună cu iaurtul, cu restul de bulion, zeama de lămâie şi se adaugă la sos, apoi se pune amidonul dizolvat în puţină apă, amestecând ca să nu se formeze cocoloaşe.

Se condimentează după dorinţă, se ia vasul de pe foc, se adaugă rulourile şi se lasă 10 minute acoperit.

La servire, se decorează rulourile de viţel cu pătrunjel verde tocat fin şi se oferă alături de un bol cu orez brun, preparat între timp.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.