Tarta cu crema de vanilie, miere si dovleac copt

Printeaza

Tarta cu crema de vanilie, miere si dovleac copt din: făină albă, unt, oua, lapte, zahar pudra, sare, coaja rasa de lamaie, esenţă de vanilie, amidon ali­mentar, dovleac, miere, scorţişoară.

 

Ingrediente:

  • 500 g făină albă
  • 250 g unt
  • 2 ouă
  • 1/2 pahar lapte
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • coajă rasă de la 1 lămâie

Pentru cremă:

  • 4 gălbenuşuri
  • 750 ml lapte
  • 150 g zahăr
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 100 g unt
  • 25 g făină albă
  • 25 g amidon ali­mentar
  • 500 g dovleac
  • miere
  • scorţişoară măcinată

 

Mod de preparare:

Amesteci toate ingredi­entele cu mixerul, până obţii un aluat potrivit de tare. îl ambalezi în folie şi îl păs­trezi la rece 20 de minute.

Tapetezi cu aluat baza şi pereţii formei pentru tarte, îl înţepi din loc în loc şi îl coci la foc mediu, 1/2 oră. Pentru cremă, încălzeşti laptele. Mixezi într-o cratiţă mare gălbenuşurile cu za­hărul.

Torni un polonic cu lapte şi mixezi compoziţia, după care adaugi făina şi amidonul amestecate cu laptele rece. Adaugi acest amestec si continui fierbe­rea mixând.

Când se îngroaşă crema, pui laptele fierbinte rămas, aroma de vanilie şi mixezi cu telul. Stingi focul când crema s-a îngroşat şi adaugi untul.

Coci 20 de minute dovleacul curăţat, tăiat cubuleţe şi amestecat cu miere după gust şi cu scorţişoară. Umpli tarta cu cremă şi dovleac. Decorezi cu nuci sau mentă.

Tarta cu crema de vanilie, miere si dovleac copt

Tarta cu crema de vanilie, miere si dovleac copt

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.