Tocana de fasole cu rosii si dovlecel
PrinteazaTocana de fasole cu rosii si dovlecel din: o conservă mare fasole boabe sau două mai mici, ceapaalba, usturoi, morcovi, dovlecel, supa de vita, roşii în bulion, ulei, pastă de roşii, sare.
Ingrediente:
- o conservă mare fasole boabe sau două mai mici
- o ceapă albă
- 4 căţei usturoi
- 3 morcovi
- un dovlecel
- 250 ml supă de vită
- o conservă mică roşii în bulion
- o lingură ulei
- 2 linguri pastă de roşii
- sare
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se căleşte în ulei ceapa tăiată mărunt. După ce s-a înmuiat, se pune usturoiul si se mai lasă un minut. Se pun roşiile, morcovii, dovlecelul tăiate mărunt si supa. Se dau în clocot, se reduce focul si se mai fierbe 15 minute.
Se pune apoi fasolea, se adaugă pasta de roşii, se acoperă cu un capac şi şe lasă la fiert 30 de minute, amestecând din când în când. La final, se potriveşte gustul de sare.
Tocana de fasole cu rosii si dovlecel
Pofta buna!