Scrumbie marinata cu marar
PrinteazaScrumbie marinata cu marar din: file de scrumbie, ceapa, otet, zahar, piper, marar.
- 6 fileuri de scrumbie (a 60 g)
- 2 cepe rosii
Ingrediente marinata:
- 150 ml otet aromat (cu ierburi)
- 5 linguri zahar
- 6 boabe piper rosu
- 1/2 lingurita piper pisat
- 2 legaturi marar
Mod de preparare:
Se taie fileurile de peste bucati late de circa 2 cm si se aseaza intr-un castron, impreuna cu ceapa tocata marunt.
Pentru marinata: Se pun intr-o craticioara otetul, 50 ml apa, zahar, boabele de piper si ipiperul pisat, se dau intr-un clocot si se lasa sa se raceasca.
Se toarna apoi peste peste si se lasa cel putin o ora sa se pătrundă bine.
Inainte de a servi pestele, se presara deasupra mararul taiat marunt.
Ca garnitura: cartofi fierti sau paine neagra unsa cu unt.
Pofta buna!