Retete usoare: Salata cu sfecla si capere
PrinteazaSalata de iarna cu sfecla si capere din: sfecla, castravete, hrean, masline, capere, otet din vin rosu, boia iute, chimen, ustuoi, ulei de masline, sare si piper.
- 4 sfecle
- 1 castravete acru
- 1 lingurita hrean ras
- 8 masline
- 2 linguri capere desarate
- 2 linguri otet din vin rosu
- 1 lingurita boia iute de ardei
- 1/2 lingurita chimen macinat fin
- 1 catel de usturoi
- 5 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi sau coaceţi la cuptor sfeclele, curăţaţi-le apoi de coajă şi tăiaţi-le în rondele.
Puneti-le într-un castron mai mare, cu hreanul ras.
Adăugaţi castravetele tăiat în cubulefe sau bastonaşe, măslinele şi caperele.
Amestecaţi oţetul, boiaua, chimenul şi usturoiul pisat într-un castron.
Puneţi şi uleiul, sare şi piper după gust.
Cu o lingură de lemn presaţi caperele ca să se zdrobească puţin. şi apoi turnaţi compoziţia peste legumele din castron.
Amestecaţi şi serviţi salata în castroane individuale, imediat după ce aţi terminat prepararea ei, pentru a nu pierde aroma caperelor.
Salata cu sfecla si capere
Pofta buna!