Retete usoare: Salata cu sfecla si capere

Printeaza

Salata de iarna cu sfecla si capere din: sfecla, castravete, hrean, masline, capere, otet din vin rosu, boia iute, chimen, ustuoi, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Retete_usoare_Salata_cu_sfecla_si_capere

  • 4 sfecle
  • 1 castravete acru
  • 1 lingurita hrean ras
  • 8 masline
  • 2 linguri capere desarate
  • 2 linguri otet din vin rosu
  • 1 lingurita boia iute de ardei
  • 1/2 lingurita chimen macinat fin
  • 1 catel de usturoi
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeţi sau coaceţi la cuptor sfeclele, curăţaţi-le apoi de coajă şi tăiaţi-le în rondele.

Puneti-le într-un castron mai mare, cu hreanul ras.

Adăugaţi castravete­le tăiat în cubulefe sau bastonaşe, măslinele şi caperele.

Amestecaţi oţetul, boiaua, chimenul şi ustu­roiul pisat într-un castron.

Puneţi şi uleiul, sare şi piper după gust.

Cu o lingură de lemn presaţi ca­perele ca să se zdrobească puţin. şi apoi turnaţi compoziţia peste legumele din castron.

Ameste­caţi şi serviţi salata în castroane individuale, imediat după ce aţi terminat prepararea ei, pentru a nu pierde aroma caperelor.

Salata cu sfecla si capere

Retete_usoare_Salata_cu_sfecla_si_capere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.