Retete de Craciun: Pulpa de porc cu legume
PrinteazaO reteta de pulpa de porc cu legume din: pulpa de porc, ciuperci, usturoi, rosii, ardei, sare grunjoasa, piper, vin alb, ulei de masline, cimbru si patrunjel.
- un kg pulpa de porc
- 500 g ciuperci
- 6 catei de usturoi
- 4 rosii
- 3-4 ardei (rosu si verde)
- sare grunjoasa
- piper negru macinat
- 100 ml vin alb dulce
- 2-3 linguri ulei de masline
- cimbru
- patrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Se feliază carnea si se condimentează cu sare, piper, usturoi şi cimbru. Se stropesc bucăţile de carne cu uleiul de măsline şi se bagă în cuptorul încins, înfăşurate în hârtie de copt.
Se curăţă ciupercile şi ardeii, se spală şi se condimentează cu sare şi piper. Se taie roşiile rondele. Se aşază printre feliile de carne şi se stropesc cu vin.
După ce s-a pătruns carnea, se scoate pe platou şi se serveşte alături de legumele coapte şi de usturoi, ornată cu pătrunjel proaspăt.
Pulpa de porc cu legume
Pofta buna!