Coltunasi cu pasare si sos alb Maggi
PrinteazaColtunasi cu pasare si sos alb Maggi
- 300 g făină
- 4 ouă
- 3 gălbenuşuri
- sare
- 150 g unt
- 1 pui mic
- 2 linguri sos alb Maggi
Mod de preparare:
Aluatul se prepară din 260 g făină, sare, 2 ouă, 3 gălbenuşuri, 50 g unt şi puţină apă. Se scot oasele de la puiul fript sau fiert, se taie mărunt şi se amestecă cu puţin sos alb şi 2 ouă crude.
Aluatul se taie pătrate de 5-6 cm şi pe fiecare bucată se pune cîte o linguriţă de tocătură de pui.
Se rulează în formă triunghiulară, se lipesc bine marginile şi se fierb 8 minute în apă clocotită cu sare.
Se strecoară cu atenţie, se aşază pe un platou cu unt topit deasupra.
Separat se serveşte sos alb suprem ( Maggi) preparat din zeama de pui şi 2 linguri smîntînă.
Pofta buna!