Chiftele cu cartofi
PrinteazaChiftele cu cartofi din: cartofi, ceapa, ou, faina, sare, piper, ulei, ciuperci, unt, smantana, marar.
- 7 cartofi mari
- 3 cepe
- un ou
- 3 linguri faina
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
pentru sos:
- 200 g ciuperci
- 2-3 linguri faina
- 30 g unt
- 40 ml apa
- 2 linguri smantana de gatit
- o ceapa mica
- sare
- piper
- marar
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii şi ceapa şi se trec pe răzătoarea cu ochiuri fine, apoi, se presează de apa în exces. Se adaugă făina, oul, sare şi piper.
Se amestecă bine. Cu lingura se ia din amestec şi se pune în ulei fierbinte. Se întorc chiftelele şi se scot pe şervete de hârtie.
Pentru sos, se topeşte untul şi se călesc ceapa şi ciupercile mărunţite.
Se adaugă 2-3 linguri de făină, se amestecă rapid, se toarnă apa, se dă în clocot, apoi se ptin smântână, sare şi piper. Se serveşte cu chiftelele de cartofi şi mărar.
Chiftele cu cartofi
Pofta buna!