Tocanita aromata cu carne de vitel

Printeaza

Tocanita aromata cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, cartofi, bulion, usturoi, supa de legume, sare, piper, ulei, patrunjel, foaie de dafin.

Ingrediente:Tocanita_aromata_cu_carne_de_vitel

  • 500 g carne de vitel
  • 4 cepe
  • 8 cartofi
  • 2 linguri bulion
  • 6-7 catei de usturoi tocati
  • 1 cana apa fierbinte sau supa de legume
  • sare
  • piper
  • ulei
  • patrunjel
  • 1 foaie de dafin

 

Mod de preparare:

Torni ulei într-un vas şi prăjeşti carnea tăiată în bucăţi. Le ţii până se rumenesc. Le scoţi şi pui ceapa. Laşi până devine sticloasă, apoi adaugi bucăţile de carne şi foaia de dafin. Torni o cană de apă fierbinte sau de supă de legume şi acoperi.

Laşi să fiarbă. încerci şi, dacă intră uşor furculiţa în carne, adaugi bulionul. Amesteci, potriveşti de sare, piper şi presari usturoiul, după care dai vasul la cuptor pentru 15 minute, acoperit cu folie de aluminiu.

Separat, speli cartofii şi îi fierbi. îi scoţi, îi laşi la răcit, îi cureţi de coajă şi îi tai după dorinţă. Serveşti tocăniţa cu sos însoţită de cartofi, presărată cu pătrunjel tocat.

Tocanita aromata cu carne de vitel

Tocanita_aromata_cu_carne_de_vitel

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce-mi place tocanita asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.